Social

Șeful interimar de la ”Termoelectrica” NU a renunțat la post. Parlicov: „Vasile își exercită funcția în continuare”

UDAPTE/ Directorul interimar al „Termoelectrica”, Vasile Leu, nu a demisionat din funcție, deși premierul Dorin Recean a cerut acest lucru, în contextul scandalului îngropării unei cantități de păcură în pământ.

Câteva clipe în urmă, ministerul Energiei, Victor Parlicov, a declarat că Vasile Leu își va exercita funcția în continuare.

„Pentru că în spațiul public au apărut declarații contradictorii legate de demisia directorului ”Termoelectrica”, mă simt nevoit să intervin cu câteva precizări. În acest moment, Vasile își exercită funcția de director interimar al întreprinderii, însă procesul de schimbare a conducerii întreprinderii a fost inițiat încă acum câteva săptămâni. Urmare a indicațiilor prim-ministrului de astăzi, urmează să ducem la final procedurile legale în regim accelerat”, a precizat Parlicov.

Menționăm că Vasile Leu, șeful interimar al Întreprinderii SA ”Termoelectrica”, a anunțat oficial că pleacă din funcția deținută.

Anterior, Leu a declarat, că își va da demisia dacă acest lucru îi va fi cerut de demnitari.

Ion Bulmaga, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, chemat în Parlament la raport, a anunțat că, în cadrul anchetei inițiate, angajajați de la Termoelectrica ar fi recunoscut că imaginile video publicate de Usatîi relevă un caz care a avut loc în toamna anului 2022.

„Ieri, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții agentului economic, cineva a recunoscut că de fapt a avut loc un accident anul trecut. A crăpat o țeavă, iar ulterior au fost devarsate substanțe, dar urmează să vedem ce denotă probele de laborator”, a precizat Ion Bulmaga.

De asemenea, el a mai precizat că personal a depus un demers către Procuratura Generală (PG) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), pentru a investiga imaginile video și dezvăluirile apărute în presă.

Vă amintim că prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a cerut ministrului Energiei, Victor Parlicov și șefului de la APP, Roman Cojuhari, demisia în corpore a managementului Termoelectrica, după scandalul cu păcura îngropată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Asta daca nu cumva a fost facuta intentionat, ca oamenii sa inghete de frig si apoi sa se revolte sau sa puna presiune pe guvern, sa caute resurse in alta parte, poate ?

  2. Sa tinem minte aceasta situatia atunci cind se va vorbi despre atentia pe care o acorda guvernarea RM protectiei mediului. La Termoelectrica toarna pacura in pamint si nimeni nu misca un deget. Despre posibil acte de coruptie nu mai zic nimic. Guvernarea demult nu se ocupa cu investigarea cazurilor de coruptie (ce se mai aude cu “scandalul de coruptie la algerile din gagauzia”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *