Politică

Șeful MAI neagă că i-ar fi transmis ceva lui Filat. Ar fi fost depistate documente pe care scrie: „Personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan”

Este vorba despre documente ce conţin date privind identitatea organizatorilor şi persoanelor care participă la proteste, descrierea cronologică a acţiunilor propriu-zise ale acestora, dar şi informaţii privind monitorizarea unor politicieni.

Presupunerea procurorilor că aceste acte provin de la Ministerul Afacerilor Interne rezultă din conţinutul informaţiei, precum şi din textul de pe plicurile în care au fost depistate documentele – „Personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan”.

Procuratura Generală urmează să decidă asupra subdiviziunii care va investiga acest caz, într-o procedură separată şi asupra eventualităţii audierii funcţionarilor din instituţiile care au pus la dispoziţie informaţia.

Amintim că, mai multe documente, inclusiv cu „acces restricţionat”, au fost depistate şi ridicate în timpul percheziţiilor efectuate de procurori la domiciliul lui Vladimir Filat, învinuit de comiterea unor infracțiuni de corupție și trafic de influență.

„Vreau să văd și eu un astfel de document. Din Ministerul de Interne nu a fost transmis niciun document secret sub semnătura mea. Chiar vreau să vorbesc cu procurorii care instrumentează cazul pentru a mi se arată și mie acele documente și dacă sunt semnate de către mine, dar și ce conțin ele. Nu am transmis niciun act domnului Vlad Filat”, a spus Oleg Balan pentru ziarulnational.md.

sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *