CSI / Rusia

O situație explozivă semnalată în rândul armatei ruse. Prigojin: „Kremlinul a încercat să îmi arunce în aer oamenii!”

Şeful companiei ruse de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, care se ceartă de luni de zile cu conducerea armatei regulate ruse, a escaladat vineri disputa acuzând forţele Moscovei că au încercat să-i arunce în aer oamenii. Trupele lui Prigojin s-au retras în mare parte din oraşul Bahmut din estul Ucrainei, pe care l-au capturat luna trecută după ce au suferit pierderi grele, şi au predat poziţiile forţelor ruseşti.

Prigojin a declarat pe Telegram că oamenii săi au descoperit cel puţin zece puncte, în zonele din spatele frontului, unde oficialii Ministerului Apărării au plantat diverse dispozitive explozive, inclusiv sute de mine antitanc, transmite Reuters.

Când au fost întrebaţi de ce au fost amplasate aceste încărcături, oficialii au indicat că a fost un ordin al superiorilor lor.

„Nu era necesar să se planteze aceste încărcături pentru a descuraja inamicul, deoarece (zona în cauză) se află în zona din spate. Prin urmare, putem presupune că aceste încărcături erau destinate să întâmpine unităţile Wagner”, a declarat acesta.

Niciuna dintre încărcături nu a explodat şi nimeni nu a fost rănit, a precizat el, adăugând: „Presupunem că aceasta a fost o încercare de flagelare publică”.

Ministerul rus al Apărării nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Prigojin, care s-a plâns în mod frecvent că oamenii săi nu au primit suficientă muniţie pentru asaltul de la Bahmut, a declarat miercuri că a cerut procurorilor să investigheze dacă înalţi oficiali ruşi din domeniul apărării se fac vinovaţi de încălcarea legii înainte sau în timpul războiului din Ucraina.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *