Război

Șeful MI6: Rusia rămâne fără combustibil și nu va câștiga războiul din Ucraina

Rusia „nu mai are forță” în războiul său împotriva Ucrainei, a declarat sâmbătă, într-un scurt comentariu pe Twitter, șeful agenției britanice de informații externe MI6, Richard Moore, relatează The Guardian.

Moore a făcut această remarcă după ce ministerul britanic al apărării a spus că Kremlinul este „din ce în ce mai disperat”.

”Rusia a pierdut zeci de mii de soldați și folosește arme din epoca sovietică. Rachetele lor învechite ucid și rănesc ucraineni nevinovați. Rusia nu va câștiga acest război nedrept”, se arată în postarea ministerul britanic al apărării de pe Twitter.

Forțele armate ale Ucrainei au eliminat 40.670 de militari ruși de la începutul războiului, potrivit Statului Major General al Forțelor Armate, relatează Ukrinform.

Ministerul britanic al Apărării a precizat în evaluarea sa de sâmbătă privind războiul din Ucraina cămilitarii ucraineni ar fi respins atacurile la scară mică ale rușilor în zona orașului Donețk, iar rușii au improvizat poduri de pontoane în Herson pentru a compensa distrugerea recentă a podurilor din apropiere.

Unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina ar fi fost ucis intenționat, susține un consilier al lui Zelenski

Un consilier al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, crede că Alexei Vadaturskii, un important magnat ucrainean al agriculturii, a fost ucis în mod deliberat.

Potrivit unui raport al BBC, Mihail Podoleak a declarat că una dintre rachete a lovit dormitorul omului de afaceri, ceea ce, în opinia sa, “nu lasă nicio îndoială” că a fost un atac țintit.

Autoritățile au declarat că Alexei Vadaturskii, în vârstă de 74 de ani, și soția sa, Raisa, au fost uciși când o rachetă a lovit casa lor din orașul Nikolaev, situat în sudul țării.

Alexei Vadaturskiia fost clasat de Forbes pe locul 24 în topul celor mai bogați oameni din Ucraina, cu o avere în valoare de 430 de milioane de dolari, și a fost decorat anterior cu prestigiosul premiu “Erou al Ucrainei”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *