UE / Nato

Şeful Misiunii R. Moldova la NATO: Unele partide din țară fac jocul Rusiei în privinţa neutralităţii

„Adoptarea acestei legi, propuse de către Partidul Comuniştilor, nu va aduc niciun fel de beneficii pentru Republica Moldova, mai mult decât atât, acest proiect de lege ar putea crea mari neînţelegeri chiar şi în Alianţa sau guvernul minoritar de la Chişinău. Acest proiect de lege este inoportun, pentru că, în cazul în care va fi adoptat în varianta în care este propus astăzi Parlamentului, va duce la permanentizarea prezenţei trupelor ruse în Transnistria. Am luat cunoştinţă de acest proiect de lege şi îl consider unul periculos pentru interesele naţionale ale Republicii Moldova”, a declarat oficialul de peste Prut.

El a mai spus că de facto Republica Moldova nu este neutră nici în prezent, deoarece „nu poţi fi neutru având trupe ruse pe teritoriul ţării şi o parte a teritoriului ocupate de Rusia”. El a mai spus că partidele care propun asemenea iniţiative fac în realitate jocul Rusiei în zona. „Cred că nu este vorba de acapararea a cator mai multor voturi se ştie că anumite forţe politice din Republica Moldova reprezintă interesele Rusiei iar acest proiect de lege este propus anume de aceste forţe pro-ruseşti din R. Moldova, care văd viitorul Republicii Moldova nu în Uniunea Europeană, dar în Uniunea Euroasiatică.

Iar acest proect de lege este o încercare mimată a unor forţe politice de a ancora şi mai mult Republica Moldova în zona de influenţă rusă. El a mai spus că NATO şi UE sunt insuficient percepute la Chişinău din cauza propagandei agresive a mediilor ruseşti din Republica Moldova.

sursa: karadeniz-press.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *