CSI / RusiaExterne

Șeful ONU pledează la Moscova pentru o încetare a focului ”în cel mai scurt timp”

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a subliniat necesitatea de a face tot posibilul pentru a pune capăt războiului din Ucraina, la începutul discuțiilor cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, de la Moscova, relatează BBC.

Astăzi, 26 aprilie, șeful ONU a ajuns la Moscova. Guterres a fost întâmpinat de Lavrov, care a spus că a „răspuns prompt” la inițiativa șefului ONU „de a avea un alt contact pe o serie de probleme, inclusiv situația din jurul Ucrainei, care a devenit un catalizator pentru o serie de probleme”.

Guterres, care urmează să se întâlnească și cu Vladimir Putin, i-a spus lui Lavrov că dorește să contribuie la crearea condițiilor pentru dialog, încetarea focului și, în cele din urmă, pentru pace.

„Avem nevoie de o încetare a focului „cât mai curând posibil”, spune Guterres, care a adăugat că prioritatea trebuie să fie reducerea la minimum a suferinței umane din Ucraina.

Ucraina i-a cerut lui Guterres să garanteze un coridor umanitar cu scopul de a evacua civilii care se adăpostesc în oţelăria Azovstal.

De asemenea, şeful ONU urmează să călătorească joi la Kiev, unde se va întâlni cu preşedintele Ucrainei, Volodomir Zelenski.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *