Ultima oră

Şeful penitenciarului nr.9 este REȚINUT de CNA. VIDEO cu reținerea pușcăriașului liber

(Update 21:00) Șeful Penitenciarului nr.9 a fost reținut pentru 72 de ore, anunță CNA.

Șeful Penitenciarului nr.9 a fost escortat la Centrul Naţional Anticorupţie, pentru a fi audiat. CNA anunţat că va organiza, mâine, la ora 10.00, o conferinţă de presă.

Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie, împreună cu Procuratura Anticoruptie, Serviciul Informatii şi Securitate şi Departamentul Instituţii Penitenciare desfăşoară în acest moment perchezitii, la Penitenciarul nr. 9 "Pruncul", într-un dosar de corupţie. Asta după ce, un condamnat, a fost reţinut, acum jumatate de oră, fiind în libertate.

Deţinutul este cetăţean german şi desfăşoară în Chişinău o activitate de antreprenor. În 2009, acesta a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari.

Potrivit şefului Direcţiei Urmărire Penală din cadrul CNA, Bogdan Zumbreanu, urmează să fie investigat şi faptul dacă deţinutul nu beneficia şi de alte favoruri din partea administraţiei, decât posibilitatea de a ieşi nestigherit din penitenciar.

La "Pruncul" se află şi angajaţi ai Detaşamentului cu destinaţie specială al DIP "Pantera".

Publika.md aminteşte că în ultimii ani, în presă au fost prezentate mai multe scandaluri cu implicarea angajaţilor penitenciarelor. De cele mai multe ori, aceştia au fost învinuiţi că şi-au depăşit atribuţiile de serviciu.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *