CSI / Rusia

Șeful Pentagonului acuză Rusia că pune în pericol ordinea mondială

Însă Washingtonul îşi adaptează „postura operaţională” pentru a contracara orice „agresiune” rusească, a avertizat Carter.
„Cel mai tulburător lucru este că zăngănitul armelor nucleare al Moscovei ridică întrebări cu privire la angajamentul liderilor ruşi faţă de stabilitatea strategică, cu privire la respectul lor faţă de folosirea armamentului nuclear şi dacă ei respectă prudenţă de care au dat dovadă liderii în perioada nucleară în ceea ce priveşte agitarea (ameninţării) armelor nucleare”, a subliniat secretarul american, citat de postul RFE-RL.

Carter a făcut aceste declaraţii la Librăria prezidenţială Ronald Reagan din Simi Valley, în California, sâmbătă, după un turneu de opt zile în regiunea Asia-Pacific, în cadrul căruia s-a întâlnit cu o serie de omologi.

Forumul Reagan pentru Apărare Naţională reuneşte anual zeci de personalităţi din Apărarea americană, inclusiv reprezenanti politici ai celor două tabere, care discuta despre politicile americane în acest domeniu.

Carter a folosit această platforma pentru a atacă dur manevrele militare ale Rusiei.

„Noi ne actualizăm şi ne perfecţionăm planurile de disuasiune şi de apărare, având în vedere schimbarea comportamentului Rusiei”, a precizat şeful Pentagonului.

„Ne adaptăm postura operaţională şi planurile de urgenţă în efortul pe care-l depunem – noi înşine, împreună cu aliaţii noştri – pentru a descuraja Rusia de la o agresiune şi pentru a contribui la reducerea vulnerabilităţii aliaţilor şi partenerilor noştri”, a insistat el.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *