CSI / RusiaUcrainaUE / Nato

Șeful Pentagonului asigură Kremlinul că Ucraina va face parte din NATO: ”Nu am nicio îndoială”

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat joi, 13 iulie, că nu are ”nicio îndoială” că Ucraina va deveni membră a NATO după încheierea războiului declanșat de Rusia.

”Nu am nicio îndoială că se va întâmpla (aderarea la NATO), am auzit aproape fiecare țară din sală spunând acest lucru”, a declarat Austin în cadrul unui interviu acordat CNN, după summitul NATO de la Vilnius.

Fiind întrebat cât de aproape este Ucraina de îndeplinirea standardelor NATO, Austin a spus că ”mai este încă de lucru”.

”Mai sunt lucruri de făcut în ceea ce privește pregătirea și echiparea. Dar facem această muncă acum, în timp ce ei luptă în acest război. Trebuie să ne asigurăm că au o gamă completă a capabilităților”, a adăugat șeful Pentagonului.

Austin a apărat și decizia controversată a SUA de a trimite Ucrainei muniții cu dispersie, în ciuda riscului pentru civilii nevinovați.

”În primul rând, cred că ar trebui să ne amintim că ei luptă din greu pentru a-și apăra teritoriul suveran. Ei nu cer să le folosească pentru a invada o altă țară, așa cum au făcut rușii”, a explicat secretarul american al Apărării. El a adăugat că ucrainenii s-au angajat „în scris” să se asigure că aceste muniții sunt folosite numai în „locuri adecvate” și nu în zonele populate.

Joi, un general ucrainean a anunțat că armata a primit deja armamentul cu submuniţie de la SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *