Politică

Șeful Pentagonului privind asistența militară pentru Kiev: Putin nu se aștepta ca întreaga lume să se unească în jurul Ucrainei

Dictatorul rus Vladimir Putin nici măcar nu și-a putut imagina că comunitatea mondială se va uni rapid în jurul Ucrainei pentru a ajuta țara în lupta sa împotriva Rusiei. După ce a oferit sprijin militar statului ucrainean, diferența pe câmpul de luptă a devenit și mai vizibilă.

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a spus asta. Într-un mesaj pe pagina sa de Twitter , publicat miercuri, 4 mai, șeful Pentagonului a subliniat că America a oferit asistență de apărare țării „cu o viteză record”.

În opinia sa, Putin nu era pregătit pentru o unificare atât de sigură a multor state din jurul Ucrainei.

„Am oferit Ucrainei asistență de securitate cu o viteză record, iar întreaga lume poate vedea diferența care se întâmplă pe câmpul de luptă. Putin nu și-ar fi putut imagina că lumea se va aduna în jurul Ucrainei atât de repede și cu încredere”, a scris Austin.

Cu o zi înainte, purtătorul de cuvânt al apărării american, John Kirby, a remarcat că Pentagonul monitorizează îndeaproape focul intensificat de rachete asupra Ucrainei dinspre Federația Rusă pentru a distruge infrastructura critică de transport pentru a interfera cu furnizarea de ajutor militar din Occident. Totuși, în cele 70 de zile de război, ocupanții au demonstrat că nu știu să lovească cu precizie.

Potrivit acestuia, Statele Unite nu văd niciun motiv să-și facă griji serioase cu privire la interferența cu aprovizionarea țării noastre cu armele necesare.

Reamintim că la 28 aprilie, Camera Reprezentanților a Congresului SUA a adoptat o decizie istorică pentru Ucraina privind implementarea programului de împrumut-închiriere pentru a ajuta armata noastră. Acum statele vor putea furniza nu numai arme, muniție și echipamente, ci și medicamente, alimente și alte lucruri necesare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Trebuie creata o Cualitie Internationala oficial,pentru Ucraina.
    Pina la moment asa Alianta( Coalitie) nu ieste creata oficial…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *