Ucraina

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene îl contrazice pe șeful CIA. Care este singura țară care transferă arme Rusiei?

Şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene, Kirilo Budanov, nu vede „niciun semn” care să-l facă să creadă că Beijingul va livra arme Rusiei, așa cum a sugerat șeful CIA, William Burns. El a subliniat că singura țară care trimite arme Rusiei este Iranul într-un interviu difuzat luni de postul de radio Voice of America, informează AFP și Hotnews.

„Nu împărtăşesc această opinie”, a declarat Budanov în acest interviu realizat în ucraineană pe 25 februarie, referindu-se la acuzaţiile SUA – dezminţite ferm de Beijing – conform cărora China preconizează să trimită arme Rusiei pentru a o ajuta în ofensiva ei împotriva Ucrainei.

„La ora actuală, nu cred că China va accepta să transfere arme Rusiei… Nu văd niciun semn (care să arate) că astfel de lucruri sunt măcar discutate”, a declarat Budanov.

Fiind întrebat de Voice of America despre acuzaţiile americane, Budanov a răspuns: „Eu sunt şeful serviciilor de informaţii (militare) şi mă bazez, cu tot respectul pe care vi-l datorez, nu pe opiniile unor persoane individuale, ci doar pe fapte. Nu văd astfel de fapte”, a subliniat oficialul ucrainean.

Aceste acuzaţii au fost lansate inclusiv de directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA, William Burns, într-un interviu difuzat la postul CBS duminică seara, cu o zi înainte de declaraţiile lui Budanov.

„Suntem convinşi că liderii chinezi preconizează să furnizeze material letal” Rusiei, a declarat Burns.

Iranul este „practic singura ţară care transferă arme (…) Rusiei”, a adăugat Kiril Budanov.

„Existau informaţii conform cărora unele ar veni din Coreea de Nord, însă ele nu au fost confirmate. Nu există niciun singur caz în care noi să fi înregistrat aici vreo armă provenită din Coreea de Nord”, a continuat el.

„Rusia încearcă doar să cumpere orice de oriunde. Pentru că problemele lor sunt mari”, a mai spus şeful serviciilor de informaţii al armatei ucrainene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *