CSI / Rusia

Șeful serviciilor secrete ruse: La bordul avionului prăbușit în Egipt a explodat o bombă

Alexander Bortnikov a precizat într-o adresă în atenţia lui Vladimir Putin că „FSB a studiat lucrurile personale, bagajele şi resturile avionului care s-a prăbuşit în Egipt pe 31 octombrie. În urmă examinărilor efectuate au fost relevate urme ale unui exploziv …străin…Potrivit experţilor noştri, la bordul aeronavei a fost o bombă improvizată cu o putere de până la 1 kg de TNT, explozia acesteia a dus la dezintegrarea aeronavei în aer, ceea ce explică aria de răspîndire a resturilor fuselajul aeronavei”- a spus Bortnikov.

„Putem spune în mod clar că a fost un act terorist”, – a rezumat şeful FSB.

Ca răspuns, preşedintele Vladimir Putin a declarat că autorităţile ruse trebuie să-i găsească şi să-i pedepsească pe toţi teroriştii care au organizat atacul. Şeful statului s-a adresat publicului cu un discurs în care nu face nicio referire la jihadişti, extremişti islamişti, ISIS sau Al-Qaeda, anunţă însă intensificarea atacurilor aeriene în Siria, ceea ce înseamnă că, teoretic, îi consideră vinovaţi inclusiv pe membrii opoziţiei moderate siriene, sprijinită de puterile occidentale şi ale căror poziţii sunt bombardate de avioanele ruse.

Redăm discursul lui Putin:

„Nu este prima dată când Rusia se confruntă cu crime teroriste barbare, de multe ori fără niciun motiv aparent, extern sau intern, aşa cum a fost şi explozia de la gara din Volgograd, la sfârşitul anului 2013. Noi pe nimeni şi nimic nu am uitat.

Uciderea oamenilor noştri în Sinai – este cea mai sângeroasă crimă după numărul de victime. Şi nu ne vom şterge lacrimile de pe inimile şi sufletele noastre. Vom rămâne cu ele pentru totdeauna. Şi nu ne vor împiedică să-i găsim şi pedepsim pe făptaşi.

Noi trebuie s-o facem fără termen de prescripţie, să cunoaştem numele tuturor (autorilor). Îi vom caută indiferent unde se vor ascunde. Îi vom găsi oriunde în lume şi îi vom pedepsi.

Operaţiunile aviaţiei noastre militare în Siria trebuie nu numai să continue, ci şi să fie consolidate, astfel încât infractorii să-şi dea seama că pedeapsa este inevitabilă.

Cer Ministerului Apărării şi Statului Major General să prezinte propuneri relevante. Voi verifică personal cum decurg lucrurile.

Cer Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse să apeleze la toţi partenerii noştri. În căutarea şi pedepsirea autorilor mizăm pe toţi prietenii noştri.

Vom acţiona în conformitate cu articolul 51 din Carta Organizaţiei Naţiunilor Unite, care prevede dreptul statelor la auto-apărare.

Oricine încearcă să-i ajute pe infractori trebuie să ştie că consecinţele unor astfel de acţiuni vor fi în întregime pe umerii lor.

Cer serviciilor noastre speciale să se concentreze pe acest lucru”.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *