CSI / Rusia

Şeful spionajului german nu vede nicio slăbire a regimului lui Putin

Bruno Kahl, şeful Agenţiei germane de informaţii (BND), a declarat luni că nu vede nicio slăbire a regimului preşedintelui rus Vladimir Putin. ”Rusia este încă capabilă să ducă un război pe termen lung”, a spus el, potrivit DPA, citat de News.ro.

”Nu vedem nicio fisură în sistemul Putin”, a declarat Kahl la Academia Federală pentru Politica de Securitate (BAKS). Kahl a susţinut că criticile publice privind gestionarea războiului reprezintă dispute de rutină în cadrul societăţii ruse şi nu reprezintă o ameninţare pentru regimul Putin.

”Rusia este încă capabilă să ducă un război pe termen lung”, a spus el, arătând spre soldaţii recent recrutaţi. Kahl a spus că Rusia are, de asemenea, suficiente echipamente şi muniţii. Cu toate acestea, Kahl a spus că Rusia are anumite vulnerabilităţi, inclusiv performanţa forţelor armate. Şeful spionajului a susţinut că strategia pe termen lung a lui Putin ar putea prevala dacă Occidentul nu sprijină Ucraina într-un mod foarte organizat. Kahl a declarat că BND ştia că Rusia va lansa o invazie la scară largă a Ucrainei cu două săptămâni înainte de începerea războiului din 24 februarie 2022.

”Cu aproximativ 14 zile înainte de începerea războiului am detectat fenomene care nu puteau fi interpretate în alt mod”, a spus el.

Răspunzând la criticile privind faptul că serviciile secrete americane şi britanice se aşteptau la un atac mult mai devreme, Kahl a declarat că BND şi-a bazat aprecierea pe faptul că decizia de a ataca a fost luată în cele din urmă de Putin. Kahl a susţinut că Putin a luat în considerare şi alţi factori decât ”numărarea rachetelor sau a tancurilor”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *