CSI / RusiaExterneUcraina

Șeful spionajului ucrainean, Kirilo Budanov, susține că FSB „a fost însărcinat cu misiunea de a-l asasina” pe Prigojin

Șeful unității de informații militare ucrainene a declarat că înțelege că Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a fost „însărcinat cu o misiune de a-l asasina” pe șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, relatează CNN.

Într-un interviu acordat jurnalistului Howard Altman pentru revista online „The War Zone”, Kirilo Budanov a declarat: „Suntem conștienți de faptul că FSB a fost însărcinat cu misiunea de a-l asasina. Vor reuși să facă acest lucru? Vom vedea cu timpul”.

Budanov, care conduce Direcția de informații a apărării ucrainene (GUR), a descris rezultatul presupusului complot al FSB – serviciul de informații interne al Rusiei – ca fiind „o mare întrebare deschisă”.

„Deci, în orice caz, toate aceste potențiale tentative de asasinat nu vor fi rapide”, a spus el. „Le va lua ceva timp pentru a avea abordările adecvate și pentru a ajunge la stadiul în care sunt gata să adauge o operațiune uriașă. Dar, încă o dată, aș dori să subliniez că este o mare întrebare deschisă. Vor reuși ei să îndeplinească acest lucru? Vor îndrăzni să execute acest ordin?”.

De asemenea, Budanov a vorbit cu presa prin intermediul unui translator, prin intermediul unei legături video de la Kiev.

Kremlinul a păstrat tăcerea pe acest subiect, angajându-se în schimb într-o campanie agresivă de reafirmare a autorității lui Vladimir Putin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *