Actualitate

Șeful spitalului „Sfânta Treime”, unde mai mulți mai pacienți și-au pierdut vederea a fost sancționat cu mustrare

Potrivit aceleiași surse, comisia creată pentru investigarea cazului de la „Sfânta Treime” a ajuns la concluzia că pacienții au avut probleme la ochi după operații din cauza că ustensilele folosite în aceste operații nu erau dezinfectate cu substanțe chimice conform standardelor. Aceeași comisie a mai descoperit că angajații spitalului au cunoștințe medii în dezinfectarea ustensilelor medicale.

Moldovanu a mai spus că șeful blocul de operații și medicul epidimiolog vor fi demiși din funcție, deoarece aceștia ar fi trebuit să supravegheze modul în care ustensilele sunt dezinfectate. Cât despre managerul spitalului, Mihai Moldovanu susține că acesta este în funcţie de doar 100 de zile și încă nu a reușit să se adapteze, de aceea a primit mustrare, menționând că dacă va primi și următoarea mustrare urmează să fie eliberat din funcție.
Din cei zece pacienți care au avut de suferit în urma operațiilor la ochi niciunul nu a acționat în judecată spitalul „Sfânta Treime”, iar starea acestora se îmbunătățește, însă vor fi supravegheați în continuare, a declarat Moldovanu.

Reamintim că mai mulți pacienți au orbit în urma unor intervenții chirurgicale la ochi efectuate la Spitalul „Sfânta Treime" din Capitală. Pacienții au declarat că imediat după intervenția chirurgicală au acuzat dureri puternice de ochi. În consecință, nu mai pot vedea cu ochiul operat. Intervențiile au fost efectuate în diverse săli de operații şi de medici diferiți.
sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *