Ultima oră

Şeful SRI: Spionii străini se folosesc de presă

Intrebat daca exista agenti de influenta ai unor servicii straine, care au posibilitatea sa sustina anumite campanii de presa in Romania, Maior a declarat intr-un interviu pentru Romania libera ca "intotdeauna in istoria serviciilor secrete a existat aceasta preocupare ca prin masuri subtile, de tip propagandistic sau active, cum le spun unii, sa se formeze o perceptie a opiniei publice in favoarea unor interese clar definite. Razboaiele de propaganda din trecut sunt deja evidente istorice inca de la aparitia serviciilor secrete moderne, in timpul si dupa al doilea razboi mondial".

Cat despre agentii SRI acoperiti din presa, Maior a putut preciza doar ca exista asemenea oameni "in zonele de interes pentru securitatea nationala, la fel cum procedeaza orice serviciu din zona UE sau NATO".

Pe de alta parte, in acelasi interviu, seful SRI a declarat ca pe teritoriul tarii noastre se afle diversi agenti, mai ales veniti peste granita de la Est, care sunt foarte interesati de toate discutiile din ultima vreme referitoare la amplasarea in Romania a scutului american antiracheta. La fel s-a intamplat acum ceva vreme cand s-a infiintat baza militara americana de langa Constanta.

E firesc ca spionii trimisi in Romania sa fie interesati de informatii din interiorul UE, NATO, dar si de proiectele energetice ale tarii, a mai precizat Maior.

Sursa: Ziare.com
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *