Politică

Șeherezada noului premier: O sută de zile și nopți care vor salva R. Moldova

Primul obiectiv : locuri de muncă

„Pentru următoarele 100 de zile ne planificăm să reabilităm 130 de km de drum care la moment sunt deja în lucru. Peste 500 de oameni sunt deja angajați, dar în următoarele 100 de zile vom semna noi acorduri, ceea ce ne va asigura cu 2000 de locuri de muncă noi. Toate aceste acțiuni ne vor permite să deschidem Întreprinderi Mici și Mijlocii. Ele vor beneficia de granturi favorabile pentru inițierea sau dezvoltarea afacerilor. Beneficiarii vor avea șansa să își deschidă sau să își extindă afacerea”, a promis Leancă. Potrivit noului premier, actualul guvern se va concentra și asupra dezvoltării agriculturii. „Vom oferi subvenții în sumă de 150 de milioane de lei fapt ce va atrage investiții adiționale de 600 mil. de lei și va asigura aproximativ 5000 de locuri de muncă în mediul rural. Aceste investiții vor fi efectuate în timp de 100 de zile și vor fi orientate spre irigare, achiziționarea tehnicii agricole și a echipamentelor. În următoarele 100 de zile vom demara și construcția gazoductului Iași-Ungheni”.

Al doilea obiectiv: lupta cu corupția

Leancă susține că acesta este un imperativ al unei vieți demne și sigure: „Vom continua proiectul ambițios de guvernare, lansând mai multe servicii electronice. Reforma poliției va continua. Intenționăm să modificăm proporția femeilor angajate în structurile MAI. Vom dota 1 200 de polițiști din întreaga țară cu uniforme de tip nou, toate fabricate în Republica Moldova. De asemenea, vom lansa sistemul de plăți electronice pentru serviciile publice. Lansarea serviciului e-apostilă va reduce timpul de așteptare pentru serviciul dat la doar 30 de minute din momentul solicitării acestuia și va reduce costurile”.

Al treilea obiectiv: pași mai rapizi spre UE

„Sper să finalizăm negocierile pe zona de liber schimb ca să ne axăm pe următoarea etapă – pregătirea pentru parafarea Acordului de Asociere”, a promis Leancă.

(Timpul.md)

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *