Sport

Selecționerul Danemarcei: Polonia și România, favorite pentru calificarea la CM 2018 din Grupa E

 ”Sunt foarte încrezător (în șansele Danemarcei, n. red.). Cred că este o grupă foarte interesantă, iar ceea ce este clar este că echipele ‘mai slabe’ din Europa sunt tot mai bune, diferența de valoare e mai mică decât era odată. Știm că trebuie să fim atenți la fiecare meci pentru a obține punctele de care avem nevoie. Polonia și România, bineînțeles, par să fie cele mai puternice adversare și vom avea destule oportunități să le studiem la EURO 2016. Dacă echipa noastră va fi așa cum poate fi, cred că avem o șansă bună (de calificare, n. red.)”, a afirmat Hareide.

Din Grupa E fac parte Danemarca, Armenia, Kazahstan, Muntenegru, Polonia și România.

Câștigătoarele grupelor preliminare se vor califica direct la turneul final din Rusia, iar cele mai bune opt echipe clasate pe locul secund vor susține meciuri de baraj (tur — retur) pentru celelalte patru locuri.

Hareide, fost selecționer al Norvegiei, i-a luat locul lui Morten Olsen la cârma naționalei daneze, acesta având un mandat lung de 15 ani.

Hareide (62 ani) are 50 de selecții ca jucător în naționala Norvegiei, pe care a antrenat-o apoi timp de cinci ani, palmaresul său cuprinzând titluri de campion în Danemarca (Brondby), Norvegia (Rosenborg) și Suedia (Helsingborgs IF, Malmoe FF).

Tehnicianul a apreciat că Danemarca a fost una dintre țările de top în fotbalul scandinav, echipa națională având un potențial foarte mare. ”Este o țară care produce mereu fotbaliști buni, iar generația actuală, cum o văd eu, are un echilibru bun între jucătorii care evoluează în străinătate și tinerii care se afirmă. Pentru mine este o provocare ideală în acest moment al carierei”, a precizat Hareide.

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *