Moldova

Semănatul culturilor de toamnă a început cu întârziere

Potrivit șefului Uniunii Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari, din cauza solului umed, agricultorii au întârziat cu aproximativ o lună plantarea semințelor de toamnă.

Potrivit lui cele mai multe suprafețe agricole vor fi semănate cu grâu de tomnă, apoi rapiță și orz. Agricultorii se așteaptă la o recoltă bogată, deoarece umiditate în sol există. 

„Ploi au fost în lunile septembrie și octombrie, umiditate în sol există așa că sperăm să avem o recoltă bogată deoarece este acumulată apă. Unica problemă cu care ne-am confruntat au fost ploile din primele luni de toamnă. Din cauza lor a întârziat un pic semănatul, dar în rest lucrurile stau bine”, a conchis Slusari. 

Responsabilii de la Ministerul Agriculturii afirmă că pentru culturile de toamnă se preconizează a fi semănate 445 de mii de hectare de teren agricol. 

„La moment situația este una foarte bună. Avem semănate 280 de mii de hectare cu grâu din 320 de mii. Cu orz avem semănate 45 mii de hectare din 55 de mii, iar cu rapiță am reușit să semănăm 15 mii de hectare. Solul este pregătit în proporție de 50 la sută, iar până la finele primei decade a lunii noiembrie cred că semănatul culturilor de toamnă va fi încheiat”, a declarat pentru TIMPUL, viceministrul agriculturii, Ion Sula. 

Anual, culturile de toamnă încep a fi semănate începând cu data de 15 septembrie.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *