Sănătate

Semințele de pin și beneficiile acestui superaliment pentru organism

Acestea erau folosite în alimentație încă de acum 10.000 de ani în zona mediteraneană. De asemenea, nativii americani utilizau frecvent semințele de pin. Le uscau, le măcinau și obțineau o făină pe care o combinau cu alte alimente și obțineau un terci cu multe substanțe hrănitoare.

Semințele de pin fac parte din categoria nucilor, se găsesc în magazinele naturiste, dar trebuie să știți că au un preț ușor mai mare decât nucile și semințele „obișnuite”. Cu toate acestea, ținând cont de beneficiile lor, trebuie să recunoaștem că își merită prețul puțin piperat.

Beneficiile semințelor de pin

Iată de ce ar trebui să includem în alimentația noastră semințele de pin, indiferent că suntem vegetarieni, omnivori sau raw-vegani:

Semințele de pin conțin minerale. Dintre acestea amintim manganul care ajută la un bun echilibru hormonal și zincul, care este benefic pentru dezvoltarea imunității.

Sunt pline de proteine, atât de necesare pentru persoanele cu un regim vegan sau raw vegan. Țin foarte bine locul cărnii.
Au în compoziție o cantitate mare de acizi grași mono-nesaturați. Aceștia au capacitatea să reducă colesterolul rău din sânge și să crească colesterolul bun. Indirect, semințele de pin ajută la prevenirea bolilor aparatului cardiovascular.
Sunt foarte bune pentru cei care vor să slăbească, datorită acidului pinolenic care ajută la inhibarea senzației de foame. Acest lucru este dovedit de studiile realizate de oamenii de știință.

Conțin o cantitate impresionantă de vitamina E, vitamina K și vitamine din complexul B. Acestea ajută la o bună funcționare a sistemului cardiovascular, la producerea globulelor roșii.

Sunt o excelentă alternativă pentru persoanele care au intoleranță la gluten. Din semințele de pin se poate obține făină cu ajutorul căreia se pot prepara produse care să înlocuiască făina de grâu, care conține gluten.

Sunt un bun aliat în combaterea stărilor psihicie proaste, chiar a depresiei datorită conținutului mare de fosfor.

Conțin o cantitate mare de antioxidanți și vitamina A, ambele benefice pentru sănătatea ochilor.

Semințele de pin, pentru o mai bună absorbție, se recomandă să fie consumate sub formă de praf/pudră/făină care să fie presărată peste salate de fructe sau sosuri. De asemenea, le puteți mânca și ca atare, sub forma unei gustări între mese.

Sursa: bunadimineata.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *