Actualitate

Senator român: România ar trebui să ceară la Consiliul European din această săptămâna includerea “de urgenţă” a R. Moldova în UE

"Mi s-ar părea normal că la Consiliul European extraordinar să solicităm, trecând peste toate criteriile de aderare, oferirea în regim de urgenţă a statutului de membru al Uniunii Europene către Republica Moldova (…) Această este o decizie strategică, căreia i se poate da curs acum, până nu e prea târziu. Şi ar crea o zona de securitate pe care o putem apară", a declarat preşedintele partidului Forţă Civică într-o emisiune la România TV.

Ungureanu admite că varianta preşedintelui Băsescu, de semnare rapidă a Acordului de asociere dintre UE şi Moldova, este una foarte bună, dar spune că el merge mai departe de atât.

"Trebuie cerută includerea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, dând curs cererii de aderare pe care Republica Moldova a formulat-o deja", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

Marţi, preşedintele Sovietului Suprem al Transnistriei, Mihail Burla, i-a cerut preşedintelui Dumei de Stat a Rusiei să ia în considerare elaborarea unei legi care să permită Transnistriei alipirea la Federaţia Rusă, anunţă Vocea Rusiei.

De asemenea, Vladimir Puţin a anunţat că, începând de marţi, Rusia anexează Crimeea. Ca reacţie, preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti se vor întâlni, miercuri, la Iaşi, iar premierul moldovean Iurie Leancă a efectuat o vizită în capitală Ucrainei, Kiev.

"Mâine plec, mă duc în România şi mă întâlnesc cu preşedintele Băsescu (…) Domnul premier la Kiev, eu în România. Cu vecinii trebuie să trăim bine şi să stăpânim acele probleme care pot fi periculoase sau prezenţa pericol pentru frontierele noastre", a explicat preşedintele moldovean.

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *