ROMÂNIA

Senatorii PSD-PNL-UDMR au votat ordonanța lui Dragnea îmbunătățită – Funcționarii pot fura liniștiți până la 50.000 de euro

Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

Proiectul de lege va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Dacă amendamentul Puterii trece și de la Camera Deputaților, fapta prin care un funcționar public produce cu intenție un prejudiciu mai mic de 250.000 lei nu va mai fi infracțiune.

Mai simplu spus, orice funcționar public va putea fura liniștit din banii publici pentru că nu va comite nicio infracțiune. Singura lui grijă va fi să nu depășească suma de 249.999 lei. Dacă va dori să fure mai mult, va trebui să fure în calupuri. De câte 249.999 lei fiecare.

Anul 2023 a început cu închiderea marilor procese de corupție prin prescrierea faptelor. Toți inculpații au scăpat ușor. Incredibil de ușor. În puținele procese ce nu s-au înscris în cercul iertării și au fost pronunțate condamnări cu executare, inculpații au fugit la timp din țară. Incredibil de rapid.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *