Externe

Senatul SUA a adoptat o lege pentru consolidarea securității cibernetice

Legea, adoptată în Senat cu 74 de voturi pentru și 21 împotrivă, trebuie reconciliată cu două decizii privind împărțirea informațiilor adoptate de Camera Reprezentanților.

Casa Albă a anunțat săptămîna trecută că susține legea din Senat, deși și-a exprimat dorința să fie făcute unele modificări înainte de a fi trimisă la promulgare.

Așa-numita Cybersecurity Information Sharing Act (CISA) este o propunere care a așteptat ani de zile în Senat, în parte din cauza unor ONG-uri care s-au temut că va permite furnizarea unui număr și mai mare de informații personale Agenției Naționale de Securitate.

Însă sectorul de afaceri, inclusiv prin vocea Camerei de comerț, a argumentat că o lege privind împărțirea informațiilor este necesară pentru a permite sectorului privat să colaboreze mai strîns cu guvernul în detectarea și reducerea la minim a amenințărilor cibernetice.

Criticii CISA susțin că legea nu va putea preveni atacuri precum cel asupra Sony Pictures de anul trecut, pentru care administrația Obama a acuzat oficial Coreea de Nord, sau recentele furturi de date de la companii precum Target, Home Depot sau Anthem Insurance.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *