Timpul satiric

Senzațional! Faraonii mâncau brânză moldovenească

În mormântul unui faraon descoperit pe malul Nilului au fost găsite mai multe vase în care s-a păstrat mâncare. Bucatele au fost pregătite ca faraonul să aibă ce ronțăi în drumul său pe lumea cealaltă. Și fiindcă de fiecare dată călătoria nu era prea lungă, faraonului i se punea strictul necesar: o ceapă, niște ouă fierte, o bucată de slănină, brânză de oi și o ulcică de vin. Mai era și o felie de pâine cu povidlă pentru desert.

Compoziția meniului a nedumerit întreaga echipă. Doar un asistent care a făcut medicina la Chișinău și-a dat seama că e vorba de o gustare moldovenească. „Incredibil, dar constatarea respectivă răstoarnă toate teoriile cunoscute anterior despre Egiptul Antic. Aflăm că strămoșii moldovenilor au fost mari călători și se plimbau pe străzile Alexandriei vânzând brânză de oi. Se pare că faraonului i-au plăcut produsele lor”, a declarat fostul student de la Chișinău.

Pe de altă parte, istoricii și filologii români presupun că expresia „Frate, frate, dar brânza e cu bani” se trage din acea perioadă când strămoșii moldovenilor călăreau cămile și făceau contrabandă cu brânză de oaie la hotar cu Egiptul.

Gheorghe a lui Tutankhamon, în direct de pe vârful piramidei

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *