Actualitate

Separatiștii acuză din nou Chișinăul: Ne „deposedează” de circa 25-30 de milioane de metri cubi de gaz și „nu are ce face cu el”

Tiraspolul acuză din nou Chișinăul de criza energetică și susține că decizia de a limita livrarea gazului în stânga Nistrului este „lipsită de bun simț”, despre aceasta a declarat așa-numitului ministru al Economiei din regiune, Serghei Obolonik.

Din spusele lui, Moldova „deposedează” zona separatistă de circa 25-30 de milioane de metri cubi de gaz, însă „nu are ce face cu el”. Mai mult, acesta declară că nu exclude că autoritățile constituționale depozitează în Ucraina gazul pe care nu l-a livrat în Transnistria, transmite Realitata.md.

„Luând în considerare volumele de gaz utilizate de Moldova pentru încălzire, consumul populației, industriei, ne iau 25-30 de milioane de metri cubi, iar Moldova de fapt nu are ce face cu el”, a declarat Obolonik presei regionale.

În luna noiembrie, furnizările de gaz în stânga Nistrului au fost reduse. Drept urmare, Republica Moldova a început să achiziționeze curent electric de pe piața europeană, deoarece Cuciurganul nu a prelungit contractul de livrare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *