Actualitate

Separatistul Ignatiev – papagalul de serviciu. Spune pentru Sputnik că vrea să adere la Rusia, în timp ce exportă spre România și UE

Separatiștii au început să vorbească deschis despre independență și aderarea la Federația Rusă. Declarații în acest context au fost făcute de așa-numitul ministru de Externe din Transnistria, Vitallii Ignatiev, în cadrul unui interviu oferit pentru Sputnik Moldova (parte a mediaholdingului Sputnik – interzis în majoritatea statelor civilizate).

Anterior pagina web a agenției a fost blocată anterior de Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova. Ignatiev spune că în 2006, prin intermediul unui referendum, transnistrenii au decis că vor independență, apoi „aderare liberă la Federația Rusă”.

Ignatiev s-a referit și la statutul de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, obținută de Republica Moldova în iunie 2022. Potrivit lui, viziunile Chișinăului sunt opuse celor pe care le are Tiraspolul.

„În ceea ce privește opțiunea de negociere, având în vedere perspectivele europene ale Moldovei, care contrazic voința locuitorilor Transnistriei, este imposibil să se combine pașnic și non-violent într-un singur stat identitățile complet diferite ale popoarelor moldovenești (sau române) și multinaționale transnistrene, valorile lor diferite, eroii diferiți, alegerea vectorilor opuși de dezvoltare.

Dacă „voința” locuitorilor din regiunea transnistriei este intrarea în componența Federației Ruse, de ce firmele din regiune exportă spre România și UE și nu spre Rusia?

De ce firmele din regiune se folosesc de Acordul de Asociere dintre R. Moldova și UE și exportă bunuri și servicii spre UE?

De facto, prin acceptul firmelor din „transnistria” să exporte spre UE, republica separatistă acceptă în fond că este parte a R. Moldova și că beneficiile integrării în UE sunt net superioare poveștilor pe care le spune papagalul Ignatiev pentru presa facsistă a Moscovei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *