Actualitate

Separatistul Ignatiev: Republica Moldova este în realitate o ficțiune

În Republica Moldova se desfășoară o militarizare activă și, deși ”formal, Republica Moldova este un stat neutru, în realitate aceasta este o ficțiune”.

Potrivit Infotag, o astfel de opinie a fost exprimată într-un interviu acordat publicației ruse ”Izvestia” (Noutatea) de către așa zisul negociator transnistrean, Vitali Ignatiev, transmite Știri.md.

Astfel, potrivit acestuia, pe teritoriul Republicii Moldova sunt trei centre NATO, din 2006 a fost implementat Planul individual de parteneriat al Republicii Moldova cu NATO (IPAP), iar în prezent există deja un plan pentru anul 2022-2023.

„Planul este realizat pe etape. Este clar că s-a asigurat prezența constantă a instructorilor NATO, se desfășoară exerciții comune, inclusiv în apropierea zonei de securitate. Parlamentul Republicii Moldova a adoptat o hotărâre care permite prezența pe teritoriul Republicii Moldova a oricăror forțe paramilitare străine, inclusiv a Grupului european de poliție de frontieră și garda de coastă (Frontex). Aceasta deja operează pe teritoriul Moldovei”, a declarat Ignatiev.

Separatistul a atras atenția asupra faptului că în strategia de securitate națională a Republicii Moldova ”au fost fixate cerințe pentru retragerea trupelor ruse, a armamentului și transformarea operațiunii de menținere a păcii”.

„Conducerea Moldovei, la nivelul secretarului de stat al Ministerului Apărării, recunoaște că țara este aprovizionată cu arme ușoare de calibru mic pentru unitățile militare și vorbește despre planuri de aprovizionare cu armament de artilerie. 

Pe 11 iulie, în Moldova a fost deschis un centru al UE pentru sprijinul securității interne și managementul frontierelor. De ce se deschide, ce obiective va urmări? Aceștia sunt factori practici care ne provoacă o îngrijorare foarte serioasă”, a mai adăugat Ignatiev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Uite ca asta n-am stiut. Inseamna ca R. Moldova doreste sa controleze Transnitria, careia i se cuvine prin tratate internationale, si ca acolo peste o treime sunt moldoveni (romani). Restul sunt colonisti adusi de rusi.

  2. De ce îl tot promovați pe papagalul ăsta rusesc???
    Care e interesul?
    Mai apare o combinație ceva la uzina metalurgică, ceva curent „moca” poate?
    Sunteți jalnici. Educația moscălească iese prin toți porii cetățeanului maldavan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *