Actualitate

Separatistul Krasnoselski a trimis scrisori către ONU și OSCE: Chișinăul ne șantajează energetic și economic

Separatistul Vadim Krasnoselski a trimis scrisori oficiale către Organizația Națiunilor Unite (ONU) și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), în care vorbește despre criza prin care trece regiunea transnistreană. Mai mult, acesta acuză Republica Moldova de „șantaj energetic”, informează Curentul.

În scrisoare se menționează că, din păcate, la moment, relația dintre Tiraspol și Chișinău este într-o fază de criză adâncă.

„După alegerea Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, procesul de reglementare transnistreană practic e suspendat. Partea moldovenească activ sabotează mecanismele de negocieri, ignoră adresările conducerii de la Tiraspol de a activiza procesul de negocieri” – se spune în document.

Referindu-se la criză din regiunea transnistreană, Krasnoselski a declarat: „În legătură cu acțiunile ilegale ale Guvernului Republicii Moldova, din 21 octombrie 2022 a fost instituită starea de urgență în economie în regiunea transnistreană, au fost oprite întreprinderile industriale de mare importanță, transportul în comun a fost oprit, iar temperatura în incinta unităților sociale a fost coborât. A fost nevoie ca furnizarea de energie electrică a Moldovei, care era cea mai importantă sursă de venit pentru bugetul transnistrean, să fie oprită.”

„Continuarea de către Moldova a politicii de înrăutățire economică a regiunii transnistrene și presiunea energetică asupra populației, în contextul instabilității ridicate din regiune, va însemna colapsul economiei și distrugerea sferei sociale… ceea ce va duce la o catastrofă umanitară”, se mai spune în scrisoare.

Separatistul cere celor două organizații internaționale să influențeze conducerea Republicii Moldova, astfel încât să fie stopat cât mai repede „șantajul energetic și economic” și să fie prevenită o catastrofă umanitară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Acum ar fi o ocazie ca ONU să OSCE să studieze serios problema nistreană. Cum a apărut RMN și cine a declanșat războiul de la Nistru.Cine și cui îi este dator. Cât a achitat Chișinăul și Tiraspolul pentru gazele rusesti în timp de 30 ani. Cine șantaja RM cu crize economice și energetice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *