Actualitate

Separatistul Krasnoselski anunță că de luni va reduce livrările de energie electrică în Moldova: Vor fi reduse la 27%

De luni, 24 octombrie, Centrala de la Cuciurgan va reduce livrările de energie electrică de la 70% la 27%. Despre acest lucru a anunțat separtistul Vadim Krasnoselski, scrie presa din stânga Nistrului, potrivit Realitatea.md.

„Livrările vor fi reduse la 27% față de 70% cât sunt în prezent, iar în luna noiembrie există probabilitatea să ajungem la livrări de 23%. Or, acest lucru se datorează diminuării volumului de gaz”, a precizat Krasnoselski.

Menționăm că astăzi, Tiraspolul a instituit stare de urgență în regiune.

Pretinsele autorități spun că urmare a reducerii cantității de gaz, energia produsă de Centrala de la Cuciurgan va fi direcționată prioritar locuitorilor din regiune. Respectiv cantitatea de energie livrată în dreapta Nistrului va fi limitată.

În cazul stopării definitive a livrărilor de gaz în stânga Nistrului, Republica Moldova rămâne fără curentul electric de la Centrala de la Cuciurgan.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a declarat în cadrul unei emisiuni de la ProTV că în cazul unui asemenea scenariu, autoritățile intenționează să achiziționeze energie electrică de pe piața europeană, dar și să majoreze producția de curent livrată de CET-urile locale.

„Energia achiziționată de pe piețele europene va fi mai scumpă, dar trebuie să fim pregătiți de acest lucru”, a precizat ministrul.

În prezent, Republica Moldova importă 70% din necesarul de curent de la Cuciurgan și 30% din România. Tariful pentru consumatorii Premier Energy este de 3,15 lei pentru KW/h, iar pentru cei din nordul țării – 3,21 lei KW/h.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Centrala cucergan apartine rushilor ei decid an realitate sa mai furnizeze energie electrica sau nu,krasnoselskii spune doar motiv ca nui e gaz,gaz shi energie electrica o sa fie doar pentru .PMR dar pentru moldova nu,dar daka ar avea putina minte spanu iar spune lui Zelinski sa interzica tranzitu gazului rusesc spre transnistria,atunci sa vedeti an timp de o zi vor avea shi gaz shi lumina de dat,daca nu an antunerik shi fara gaz shi transnistria shi moldova sa fie

  2. Asta pățește cel ce vrea cu curu în 2 luntri. Ați avut timp 30 de ani să faceți ceva în sensul ăsta, dar mai simplu și mai ușor a fost să continuați să pupați rușii în cur și să faceți afaceri „stataliste” cu ei decât să vă căutați rădăcinile și să vedeți care e soluția cea mai bună pentru voi. Statalitate cât mai grea vă doresc! Cred că începe „distracția”… Era și timpul să vă loviți cu capul de pragul de sus, să-l vedeți bine pe cel de jos. Voi sunteți cei ce ați sponsorizat 30 de ani și „independența și statalitatea” regimului de la Tiraspol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *