Actualitate

Separatistul Krasnoselski se teme de războiul Rusia-NATO în stânga Nistrului. „Mai bine pace rea decât război bun”

Cât Lavrov promite ajutor etnicilor ruși din Moldova, Krasnoselski se teme că războiului din Ucraina ar putea escalada într-un conflict în zona separatistă și confruntare dintre Rusia și NATO pe teritoriul Republicii Molodova.

Astfel, de declarații au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă susținute la Tiraspol, transmite Știri.md.

Întrevederea cu jurnaliștii a avut loc pe 30 august, însă va fi difuzată pe 31 august integral, conform presei asociate cu administrația separatistă de la Tiraspol. În cadrul unui teaser publicat se difuzează informații de propagandă și se vorbește despre necesitatea Chișinăului să reia dialogul.

„Mai bine pace rea decât război bun. (…) Transferul acțiunilor militare în afara Ucrainei este periculos. În ceea ce privește Transnistria, e dublu pericol. Dacă, nu dă, Doamne, focul războiului trece în Transnistria, va trece sută la sută și în Moldova. Aliații Moldovei, pe de o parte, Federația Rusă cu misiunea de pacificare pe de altă parte, cetățeni ruși și tot așa. Ar putea fi confruntare dintre Rusia și NATO aici, pe teritoriul Transnistriei, pe teritoriul Moldovei. Este inadmisibil”, punctează acesta.

Vă amintim că recent Krasnoselski a transmis Maiei Sandu un mesaj, cerând discuții referitoare la reglementarea problemei transnistrene. Totodată, Tiraspolul s-a arătat indignat de faptul că, pe 1 septembrie, elevii din țara noastră vor discuta despre războiul de la Nistru. Maia Sandu i-a promis să comunice mai des cu regimul din regiune.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *