Politică

Separtatișii din Tiraspol acuză R. Moldova și Ucraina de realizarea unui scenariu de criză împotriva Transnistriei: „A fost lansat un război informațional pe scară largă”

Separatiștii de la Tiraspol atacă, din nou, Republica Moldova și Ucraina, pe care le acuză că ar continua realizarea scenariului de criză împotriva regiunii transnistrene. Declarațiile au fost făcute de șeful MGB-ului din stânga Nistrului, Valeri Ghebos, în cadrul unui interviu pentru RIA Novosti. Potrivit așa zisului oficial de la Tiraspol, Chișinăul și Kievul ”speculează pe tema posibilității rezolvării pe cale militară a conflictului transnitrean”, potrivit Deschide.md.

„Ducem război împotriva extremismului, terorismului, apărăm secretele de stat și interesele țării, asigurăm securitatea informațională și apărarea frontierelor de stat. Împotriva Transnistriei a fost lansat un război informațional pe scară largă folosind platformele Ucrainei și R. Moldova, mass-media controlate, rețelele sociale și mesagerie instantanee populare. Populației i se impun anumite teze care sunt în interesele oponenților Transnistriei. Cu toate acestea, ar trebui să se înțeleagă faptul că influențarea oamenilor care sunt departe de cei care iau deciziile sunt de mică importanță”, a declarat Ghebos.

De asemenea, potrivit acestuia, situația de la frontieră este în prezent sub control și stabilă, punctele de control cu ​​Republica Moldova funcționează în regim obișnuit, există proceduri standard de control la frontieră. Granița de stat cu Ucraina este păzită într-un regim consolidat, a conchis șeful MGB-ului transnistrean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Republica nistreana de dincolo de Nistru a fost conceputa de pe vremea lui Lenin și Stalin ca teritoriu românesc sovietic, cu pretenția de a ocupa toată România și a o sovietiza. Acum teritoriul ăsta sovietizat stă să fie el inclus în România, dar altfel. Așa este istoria, semeni, dar nu știi ce îți dă domnul să culegi … Istoria alege calea cea dreaptă, indiferent de ce vor unii la început.

    1. ”Separatiștii de la Tiraspol atacă, din nou…” De ce? Pentru că atacul este cea mai bună apărare! Care este de fapt fondul ”conflictului transnistrean” și cine provoacă și întreține ”criza” separatismului? Răspunsul este simplu, la mintea cocoșului: disidenții ”moldoveni” din Transnistria (și nu numai!), trădătorii de țară, apărătorii orgolioși și incisivi (ca și stăpânii!) ai imperialismului rusesc, care visează la reintegrare ”in integro” (pleonasm voit!), nu numai al acestui teritoriu, în deșănțatul și dezintegratul spațiu sovietic. Cu alte cuvinte, visează cai verzi pe pereți! Dacă argumentele lacestui individ, penibil de insinuante și infantile ar fi cât de cât verosimile, ”criza” s-ar risipi mai rapid decât ceața. Este de-a dreptul grețos de patetică grija pentru apărarea intereselor statului! Care ”stat”, neamule? Este cumva vorba de statul Republica Moldova, căruia îi terfeliți permanent existența și îi călcați în picioare, ca vitele, Constituția? Auzi minunea minunilor: ei, ciumălăii isteți, asigură ”în regim consolidat” situația de la frontiera cu Ucraina, adică pregătesc ”podul de flori” pentru venirea rușilor! Noi, cetățenii de rând, proști și influențabili, consumatori nătângi de baliverne, știm că deciziile importante, adică ”de viață și de moarte”, se iau acolo ”departe”, în sediul olimpic al zeilor de la Kremlin. Suntem noi proști, dar nu ne lăsăm de tot prostiți de orice rusopat ghebos și gheboșit din naștere.

  2. Bai nistrenilor,
    aveti grija sa nu-i suparati pe ukrainieni,ca nu va vad bine !
    Asa ca ciocul mic si capul in nisip sa nu vi-l sufle vantul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *