CSI / RusiaExterne

Separtiștii de la Tiraspol cer majorarea numărului de pacificatori ruși. Ce a răspuns Moscova

Autoritățile autoproclamate de la Tiraspol cer majorarea numărului pacificatorilor ruși în regiune. Declarția a fost făcută între-un interviu acordat pentru agenția rusă Ria Novosti de către reprezentantul Transnistriei la Moscova, Leonid Manakov, potrivit Realitatea.md.

De asemenea, acesta afirmă că există premise juridice pentru punerea în aplicare a solicitării. Totodată, conform lui, contextul de securitate cere implementarea măsurii.

„În 1995, Rusia, printr-o decizie unilaterală, care nu a fost convenită la nivelul Comisiei mixte de control, a redus numărul propriului contingent la două batalioane de puști motorizate, deși inițial erau șase. Actualul număr nu este mai mare de 450 de militari, deși prin documentele Comisiei este stabilit 3100”, afirmă Manakov.

În opinia sa, majorarea numărului de pacificatori se justifică prin „riscuri de securitate, inclusiv amenințări teroriste”.  Conform lui, în rândul pacificatorilor, la solicitarea Tiraspolului, ar putea fi recrutați cetățeni ruși cu reședință în stânga Nistrului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *