CSI / Rusia

Separtiștii s-au plâns lui Putin că autoritățile de la Chișinău livrează gaz puțin

Autoritățile separatiste din stânga Nistrului au expediat la Moscova mai multe sesizări în care anunță despre criza gazelor naturale din regiune, transmite Realitatea.md.

Scrisorile au fost transmise lui Vladimir Putin, Dumei de Stat, Consiliului Federației Ruse, dar și Gazpromului. Anunțul a fost făcut de către pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, care a precizat că deja sunt primele reacții.

„Rusia este una dintre părțile semnatare a contractului privind livrarea gazelor. Totodată, Rusia este un garant în procesul de negocieri pe subiectul reglementării transnistrene. Adresările au ajuns la destinatar, la acest subiect se lucrează și deja sunt primele reacții”, a declarat Ignatiev, scrie presa din stânga Nistrului.

Vă amintim că în regiunea transnistreană a fost instituită starea de urgență în sectorul energetic, după ce Moldovagaz a anunțat autoritățile separatiste că va livra pe malul stâng al Nistrului doar 69 mln de metri cubi de gaz pe lună, o cantitate insuficientă. Separatiistul Vadim Krasnosleski, a acuzat Chișinăul de încălcarea flagrantă a acordului semnat dintre Moldovagaz și Gazprom.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Este un prilej de a aduce în prim plan datoriile istorice ale nistrenilor pe parcursul a circa 30 ani. Cât au consumat și cum au achitat facturile. Nu de alta dar se crează impresia, că datoriile Tiraspolului vor fi puse în cârcă Chișinăului, care nu a avut posibilitate să gestioneze livrările de gaze. Cum adică, ei erau consumatori, fără a achita. Cine concreat ar fi responsabil ???? ANRE ?? Piramida puterii ?? Cine ??? Ne-a înglodat în datorii ???

  2. In stânga Nistrului sunt aproximativ parti de procente egale de moldoveni(români) ukranieni si rusi. Daca Zelenski promite ca nu cheama la armata ukranienii , iar acestia fac asociatie cu românii din transnistria , rusii , au cam plecat la kerson

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *