Sport

Sepp Blatter primește salariul de la FIFA chiar dacă a fost suspendat din funcție

"Până la alegerea unui nou președinte, domnul Blatter este președintele ales și, deci, potrivit contractului, are dreptul să-și încaseze remunerația", a declarat marți Andreas Bantel, purtătorul de cuvânt al instanței fotbalistice mondiale, pentru agenția Reuters. Acesta a precizat, însă, că elvețianul nu va primi niciun bonus.

Sepp Blatter și-a încasat, așadar, salariul de președinte al FIFA timp de cinci luni, fără să-și exercite funcția, prerogativele sale fiind preluate de camerunezul Issa Hayatou, până la alegerea viitorului președinte.

Blatter, în vârstă de 79 ani, a fost suspendat luna trecută pentru o perioadă de opt ani, împreună cu președintele UEFA, Michel Platini, din cauza unei plăți controversate de 1,8 milioane euro făcută în contul francezului, în anul 2011, pentru o muncă de consilier desfășurată până în 2002, în baza unui acord verbal.

Săptămâna trecută, FIFA a anunțat concedierea francezului Jerome Valcke din postul de secretar general, în urma unor acuzații de corupție legate de vânzarea biletelor pentru Cupa Mondială. 

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *