Economie

Sergiu Cioclea: BNM susține eforturile companiei Kroll

Declarația a fost făcută de Sergiu Cioclea, guvernatorul BNM Sergiu Cioclea, într-o conferință de presă. 

Cioclea a spus că este un lucru complicat și de anchetator, și de jurist. Această anchetă, precum a denumit-o, va fi trimisă în jurisdicțiile străine pentru ca acestea să confirme nu doar frauda, dar și să identifice beneficiarii prin analiza fluxurilor financiare. Cea ce va permite ulterior recuperarea banilor.

Problema ar fi ca jurisdicțiile străine să răspundă acestei anchete. În acest sens el a menționat că BNM susține eforturile companiei Kroll printr-un dialog continuu cu reprezentanții băncilor centrale, din țările pe unde se consideră că s-ar fi ”mișcat” banii din Moldova.

"Avem câteva ( 2-3) jurisdicții care ne-au prezentat toată informația", a specificat guvernatorul BNM.

În ce privește firmele offshore, Cioclea a recomandat jurnalștilor, atunci când abordează această temă, să fie mai ”nuanțați”.

”Dacă înregistrarea în offschore s-a făcut pentru a ascunde, a tăinui unele active, de exemplu, ca în cazul nostru, a unor sume de bani delapidate, atunci e clar care trebuie să fie atitudinea noastră. Dar dacă o afacere a fost înregistrată în offshore pentru că în țara respectivă nu poate fi înregistrată,sau condițiile de activitate nu corespund unor norme, aici atitudinea trebuie să fie alta", a mai spus Cioclea.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *