Economie

Sergiu Cioclea preia oficial funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei

Sergiu Cioclea a fost ales guvernator BNM la 11 martie, dar mandatul intră în vigoare astăzi, 11 aprilie, la solicitarea sa.

Sergiu Cioclea are peste 17 ani de activitate în sectorul financiar-bancar. A fost membru al organelor de conducere în instituții bancare cu experiență de management, supraveghere, dezvoltare comercială și gestionare de proiecte. Economist specializat pe Piețele Emergente, în special din Europa Centrala și de Est, Rusia, CSI și Turcia. Este expert în fuziuni și achiziții, reorganizări, gestionarea și administrarea activelor, capital de risc, cercetări economice și piețe de capital. A fost membru în Consiliul de experți al Agenției Proprietății de Stat a Federației Ruse (Rosimuscestvo). În activitatea sa a realizat 62 de fuziuni-achiziții gestionate și patru listări la bursă. Valoarea totală a tranzacțiilor încheiate cu succes – peste 30 de miliarde de dolari SUA.

Ultima funcție a lui Sergiu Cioclea a fost cea de Director Gerant, Șeful Diviziei Rusia și CSI, Departamentul Finanțe Corporative la BNP PARIBAS, Paris.

Fostul guvernator Dorin Drăguțanu a demisionat în septembrie 2015, invocând presiuni politice, dar și-a exercitat mandatul până în prezent.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *