Moldova

Sergiu Mocanu: Autorităţile ascund un accident rutier cu implicarea procurorului Iurie Garaba

 Politicianul Sergiu Mocanu, liderul Mişcării Antimafie, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN, că maşina procurorului s-a ciocnit cu o altă maşină, iar şoferul ultimei a fost reţinut şi acum este supus presiunilor.

Sergiu Mocanu a comunicat jurnaliştilor că accidentul a avut loc marţi dimineaţă, 30 iulie, iar automobilele au suferit doar defecţiuni minore. Câţiva martori au văzut cum procurorul l-a agresat pe celălalt şofer şi l-a ameninţat cu arma. Mai târziu la faţa locului au ajuns mai multe automobile ale poliţiei, şi nu doar a poliţiei rutiere. Cetăţeanul implicat în accident a fost reţinut şi acum se află în custodia poliţiştilor din sectorul Buiucani, unde este supus presiunilor ca să recunoască că s-ar face vinovat de provocarea unor leziuni corporale lui Iurie Garaba.

Sergiu Mocanu spune că în niciun stat din lume după un accident minor şoferul nu este reţinut de poliţie. „Acest cetăţean este în pericol şi riscă să facă ani grei de puşcărie dacă nu intervenim. Versiunea lor oficială este că el i-ar fi cauzat vătămări corporale. Avem doi martori pe care îi vom lua sub protecţie. Vom intra în posesia unei înregistrări video făcute la locul accidentului. În 72 de ore şoferul urmează să fie dus în faţa unui judecător de instrucţie”, a declarat Sergiu Mocanu.

Liderul Mişcării Antimafie spune că oricine poate să fie implicat într-un accident. „Problema nu este în accident, ci în modul cum au acţionat autorităţile, cum au încarcerat acest om simplu, care are copii, numai pentru că a avut nefericirea să se întâlnească în stradă cu un procuror”, a subliniat Sergiu Mocanu.

Politicianul spune că procurorul doar încearcă să demonstreze că are putere. „Este un funcţionar de rang înalt, dar instituţiile statului până acum păstrează tăcerea despre acest accident. De obicei, se laudă cu orice caz minor, presa este chemată şi la accidente mai puţin importante. De ce acum tac?”, se întreabă Sergiu Mocanu.

Mişcarea Antimafie s-a angajat să monitorizeze acest caz pentru a nu admite abuzuri şi mai grave.
 
Sursa: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *