Actualitate

Sergiu Tofilat: „Putin nu poate deconecta gazul doar pentru malul drept al Nistrului. Dacă Rusia decide să ne deconecteze de la gaz, cea mai afectată va fi regiunea transnistreană”

Expertul în domeniul energetic, Sergiu Tofilat, a declarat în cadrul unei emisiuni de la Vocea Basarabiei că, dacă Gazprom-ul  sistează livrările de gaze naturale pentru Republica Moldova, regiunea transnistreană se va confrunta cu o criză umanitară de proporții, transmite Observatorul.md.

„Putin nu poate deconecta gazul doar pentru malul drept al Nistrului. Dacă Rusia decide să ne deconecteze de la gaz, cea mai afectată va fi regiunea transnistreană. Ei nu au alternativă, nu au posibilitatea de a cumpăra gaz. Acolo, din păcate, ne vom confrunta cu o criză umanitară. Oamenii vor rămâne și fără gaz și fără energie electrică, iar bugetul regiunii va scădea în jumătate. 40-50% din încasările în bugetul regiunii sunt din contul faptului că ei primesc gaz gratis, e o datorie pe care niciodată n-o vor întoarce, din gaz ei produc energie electrică, metale, materiale de construcție, legume, au sere pe care le încălzesc cu gaz. Practic, ei convertesc gazul în bani care ajung în bugetul regiunii. Ei supraviețuiesc doar datorită faptului că primesc gaz gratis de la Moscova” a declarat Sergiu Tofilat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *