InternaționalRăzboi

Serviciile de informații britanice: Ucraina se apără cu tot mai mult succes împotriva atacurilor ruse cu drone iraniene

Ucraina reuşeşte să se apere cu tot mai mult succes împotriva atacurilor ruse cu drone iraniene, potrivit serviciilor de informaţii britanice, informează luni dpa și Agerpres.

Dronele sunt încete, zgomotoase şi zboară la altitudine joasă, ceea ce le face ”uşor de doborât utilizând apărarea antiaeriană convenţională”, subliniază Ministerul Apărării britanic pe Twitter, luni, 24 octombrie, în conferinţa sa zilnică asupra războiului din Ucraina.

Oficialii din Ucraina susţin că peste 85% dintre aceste atacuri au fost interceptate, declară ministerul.

Moscova utilizează tot mai multe ”drone kamikaze”, în condiţiile în care începe să ducă lipsă de arme de precizie cu rază lungă de acţiune, susţine Londra.

Actualizările zilnice bazate pe surse din cadrul serviciilor de informaţii, pe care Londra le publică de la începutul războiului rus în Ucraina, la 24 februarie, sunt calificate de Kremlin drept propagandă, aminteşte dpa.

Pe teren, o serie de atacuri cu drone şi rachete cu rază lungă de acţiune întreprinse de ocupanții ruși în ultimele două săptămâni au avut un impact major asupra infrastructurii din Ucraina, precum centralele electrice, lăsând sute de mii de oameni fără curent în timpul weekendului. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *