CSI / Rusia

Serviciile de informații suedeze afirmă că amenințarea din partea Rusiei a crescut

Rusia reprezintă o amenințare militară clară în zona imediată a Suediei, dar forțele sale sunt în mare parte ocupate în războiul din Ucraina, a declarat luni Serviciul suedez de informații militare și securitate (MUST), scrie Reuters.

„Ordinea europeană de securitate așa cum o cunoaștem a încetat să mai existe… și odată cu aceasta au crescut și riscurile pentru securitatea suedeză”, a declarat Lena Hallin, șefa MUST, în cadrul unei conferințe de presă.

Hallin a mai spus că se așteaptă ca Rusia să își consolideze capacitatea militară în zona imediată a Suediei atunci când acest lucru va fi posibil, ca răspuns la solicitarea Suediei și Finlandei de aderare la NATO.

Ea a spus că Serviciul suedez de informații militare și securitate a apreciat că Rusia dorește să evite ca tensiunile actuale să escaladeze într-un conflict armat cu NATO.

„Dar există o incertitudine considerabilă, în principal legată de dorința liderilor ruși de a-și asuma riscuri mari”, a spus ea, adăugând că nivelul ridicat de tensiune a ridicat riscurile ca un accident sau o eroare de judecată să ducă la un conflict.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *