CSI / Rusia

Serviciile secrete americane: Rusia ar fi pierdut până acum aproape 190.000 de soldați în război

Rușii ar fi pierdut aproximativ 188.000 de oameni după declanșarea invaziei din Ucraina, în timp ce 2.000 dintre tancurile lor au fost distruse sau capturate de ucraineni în cele 331 de zile de război de până acum, arată estimările serviciilor secrete americane, potrivit tabloidului britanic The Sun, citat de Libertatea.ro.

Aceste cifre ale agențiilor americane de informații ar fi fost împărtăşite vineri, 20 ianuarie, aliaților, în spatele uşilor închise, la reuniunea care a avut loc la baza militară americană de la Ramstein, în Germania. Această cifră, de aproape 190.000 de oameni, îi include atât pe militarii ruşi, cât și pe luptătorii grupării de mercenari Wagner, care desfășoară acțiuni în Ucraina alături de trupele ruse și de cele separatiste.

Bilanţul estimat de americani reprezintă o creştere semnificativă faţă de cei 100.000 de soldaţi ruşi – ucişi, răniţi sau care au dezertat după începutul invaziei din februarie 2022 – cifră estimată public la sfârşitul anului trecut de secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, mai scrie The Sun.

Cel mai important general american, Mark Milley, şeful Statului-Major Interarme al armatei SUA, a afirmat și el că Rusia înregistrează „un număr enorm de pierderi”, dar nu a dezvăluit public cifra exactă.

Fiind întrebat despre pierderile rușilor, șeful armatei SUA a spus că bilanţul este acum „semnificativ mult peste 100.000”, precizează cotidianul britanic, care menţionează că surse din domeniul apărării i-au confirmat estimarea surprinzătoare a americanilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *