Război

Serviciile secrete britanice confirmă că mercenarii Wagner s-au întors să lupte în Ucraina

Serviciile secrete britanice confirmă că mercenarii din așa-numitul grup Vanger au început să se redistribuiască în Ucraina, prezentat într-o analiză a serviciilor de informații a Ministerului britanic al Apărării pentru 29 septembrie.

Potrivit serviciilor de informații, militanții se întorc atât unul câte unul, cât și ca parte a unor grupuri mici care luptă împotriva Ucrainei de partea diferitelor unități pro-ruse.

Agenția a reamintit că unitățile lui Wagner s-au retras din Ucraina la începutul lunii iunie – înainte de tentativa eșuată de răzvrătire a liderului grupului, Evgheni Prigojin, la 23 iunie, care a murit într-un accident de avion la 23 august, împreună cu alți lideri ai grupului.

“Statutul exact al personalului redistribuite nu este clar, dar este probabil ca indivizii să se fi transferat la unități ale forțelor oficiale ale Ministerului rus al Apărării și la alte PMC”, a precizat serviciul britanic de informații într-un comunicat.

Agenția a adăugat că “wagnerii” sunt concentrați în zona Bakhmut din regiunea Donețk și a sugerat că în acest sector experiența lor va fi utilă ocupanților ruși, deoarece mulți dintre ei sunt familiarizați cu actuala linie de front și cu tacticile locale ucrainene.

Vă reamintim că, cu o zi înainte, un reprezentant al Grupului de forțe din Est, Ilya Yevlash, a declarat că foștii mercenari ai PMC Wagner, care se aflau în Belarus, au semnat un contract cu Ministerul rus al Apărării și s-au mutat în direcția estică a frontului din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *