Război

Serviciile secrete britanice dezvăluie avansarea Ucrainei în Bakhmut și retragerea trupelor rusești

Forțele ucrainene au recâștigat cel puțin un kilometru de teritoriu în partea de sud a Bakhmut, în timp ce trupele rusești s-au retras.

Acest lucru, a fost afirmat într-o analiză a informațiilor realizată de Ministerul britanic al Apărării la 13 mai.

“În ultimele patru zile, unitățile Brigăzii 72 de pușcași motorizați independenți a Rusiei (72 OMSBr) s-au retras probabil fără discernământ din pozițiile lor de pe flancul sudic al operațiunii Bakhmut”, se arată în raport.

Se menționează că această zonă are o anumită importanță tactică, deoarece era un cap de pod rusesc pe partea de vest a canalului Donețk-Donbass, care marchează linia frontului în unele părți ale sectorului.

72 OMSBr face parte din Corpul 3 al Armatei a III-a a Rusiei, o formațiune creată în toamna anului 2023 care a fost bântuită de acuzații privind moralul scăzut și eficiența limitată în luptă.

“Desfășurarea sa într-un sector atât de complex și de important din punct de vedere operațional subliniază lipsa severă de unități de luptă fiabile în Rusia”, se arată în analiză.

La 12 mai, colonelul Serghei Cherevatie, purtătorul de cuvânt al Grupului de forțe de est al AFU, a declarat că inamicul dădea semne de epuizare în direcția Bakhmut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *