Război

Serviciile secrete britanice: Rusia a redistribuit parașutiști în Zaporojie, unde comandantul a fost demis după plângeri

Rusia a redistribuit unități de trupe aeropurtate din regiunea Kherson în districtul Orekhovskyi din regiunea Zaporojie, unde au loc lupte crâncene.

În această zonă, Armata Generală 58 a Federației Ruse luptă împotriva trupelor ucrainene din 4 iunie 2023.

Serviciile de informații au reamintit că, la 11 iulie, comandantul de atunci al Armatei a 58-a a Federației Ruse a fost demis, probabil în parte pentru că a insistat ca o parte din forțele sale să fie retrase.

Rapoartele indică faptul că Regimentele 70 și 71 de pușcași motorizați se confruntau cu o uzură deosebit de intensă și cu lupte grele pe linia frontului.

Ministerul britanic al Apărării consideră că este o posibilitate reală ca sosirea parașutiștilor să permită în cele din urmă ca părți din aceste regimente să fie scoase pentru a fi reconstruite.

Cu toate acestea, este posibil ca redistribuirea să slăbească apărarea rusă de pe malul estic al Niprului, unde se află tot mai mult sub presiunea raidurilor parașutiștilor ucraineni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *