CSI / RusiaRăzboiUcrainaUE / Nato

Serviciile secrete britanice: Rusia folosește drone pentru a ataca porturile de pe Dunăre pentru a evita o escaladare cu NATO

Raportul zilnic al serviciilor de informații britanice de vineri se concentrează pe atacurile asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, pe care Rusia a început să le efectueze după retragerea din acordul privind cerealele, potrivit BBC.

În ultimele două săptămâni, Rusia a efectuat mai multe atacuri asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre folosind drone iraniene, scriu autorii raportului. Astfel, autoritățile ruse se pare că vor să forțeze companiile internaționale de transport maritim să suspende exporturile prin aceste porturi.

Dronele au atacat ținte la o distanță de până la 200 de metri de granița cu România. Acest lucru sugerează că Rusia este din ce în ce mai dispusă să își asume riscuri prin lansarea de atacuri în imediata apropiere a teritoriului NATO;

Pe de altă parte, este posibil ca Rusia să folosească drone pentru a lovi în zonă, considerând că riscul de escaladare în acest caz este mai mic decât în cazul utilizării rachetelor de croazieră, se arată în raport. Rusia consideră probabil că precizia dronelor este acceptabilă pentru astfel de sarcini, iar focosul dronelor este semnificativ mai mic decât cel al rachetelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Pe rusi ii manincan dos ca pe maimute. Dar cred ca si alea au mai multa minte si discernamant decat ei.
    Sa-i feresca Dumnezue de o greseala a unui Ivan beat de la lansare ,ca sa declanseze al treilea razboi Mondial.
    Despre putin numai de “bine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *