ExterneRăzboi

Serviciile secrete ucrainene ar fi scufundat nava rusească ‘Serghei Kotov’

Dronele navale ucrainene au lovit noaptea trecută nava de patrulare rusă „Serghei Kotov” din zona Crimeea.

Șeful biroului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Andrii Iermak, a confirmat atacul. „Flota Mării Negre a Federației Ruse este un simbol al ocupației. Nu poate fi în Crimeea ucraineană”, a spus el.

Între timp, pe diverse canale de Telegram, a apărut un clip în care se presupune că e momentul în care nava e scufundată, însă e greu de precizat dacă filmarea e și autentică. Filmarea nu a fost confirmată și de o sursă independentă.

În filmare, se pot auzi focuri de armă, iar o dronă maritimă lovește nava și are loc o explozie.

Partea rusă nu a comentat situația până la publicarea acestei știri.

Nu e primul atac

Acesta nu este primul atac asupra navei Serghei Kotov. La 1 august 2023, Ministerul rus al Apărării a declarat că ar fi respins o încercare a dronelor navale ucrainene de a ataca două nave rusești în Marea Neagră pe timp de noapte. Apoi, potrivit rușilor, se presupune că trei bărci maritime fără pilot ale Forțelor Armate ale Ucrainei au încercat să atace navele de patrulare “Serghei Kotov” și “Vasily Bykov”.

content-image

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *