CSI / Rusia

Serviciile secrete ucrainene au vrut să-l asasineze pe Vladimir Putin cu o dronă kamikaze

Serviciile speciale ucrainene au încercat să-l omoare pe președintele rus Vladimir Putin cu o dronă kamikaze (UAV), însă Kremlinul păstrează secretul despre această operațiune, scrie cotidianul german Bild.

Deși tentativa de asasinat a eșuat, aceasta este ținută secretă de autoritățile ruse. Activistul ucrainean Yuriy Romanenko, despre care se spune că are legături strânse cu serviciile de informații din Kiev, a declarat că „Săptămâna trecută, ofițerii noștri de informații au primit informații despre vizita lui Putin în parcul industrial Rudnevo.

În consecință, drona noastră kamikaze a decolat, a zburat peste toate apărările antiaeriene ale Federației Ruse și s-a prăbușit nu departe de parcul industrial.

Este vorba despre o dronă UJ-22 care a decolat din Ucraina duminică după-amiază. Este cea mai modernă dronă ucraineană cu rază medie de acțiune, și poate zbura până la 800 de kilometri. Ținta sa: un parc industrial nou construit lângă Moscova – la 500 de kilometri de Ucraina. Spionii ucraineni au aflat despre vizita dictatorului rus în parcul industrial „Rudnevo” și au obținut o hartă a traseului său.

Propagandistii ruși au comentat despre drona UJ-22 Airborn care a cazut in regiunea Moscova, pe 24 aprilie, cu 17 kilograme de explozivi, de producție ucraineană.

Locul prăbușirii se află la aproximativ 20 km est de Parcul Industrial Rudnevo. La bordul dronei erau 30 de blocuri explozive C4. Încărcăturile explozive M112 sunt folosite de armata americană și de forțele armate canadiene.

Corespondentul personal al lui Putin la Kremlin, Pavel Zarubin, a declarat duminică dimineață că președintele plănuiește „să viziteze un parc industrial din Moscova”. Nu a spus însă și când ar fi trebuit să aibă loc vizita. Nu este clar dacă șeful statului rus a vrut să viziteze parcul industrial duminică sau luni. Se pare însă că Putin nu a mai mers deloc la parcul industrial „Rudnevo”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că „președintele rus Vladimir Putin lucrează la Kremlin. Șeful statului nu plănuiește niciun eveniment public major.”

Kremlinul nu este familiarizat cu rapoartele din presă conform cărora serviciile secrete ucrainene ar fi pus la cale asasinarea lui Putin folosind o dronă, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Nu, nu suntem familiarizați cu aceste publicații. În prezent, există o mulțime de astfel de „fabricații”. Asta nu înseamnă că ar trebui să le analizăm”, a spus oficialul de la Kremlin, potrivit TASS.

„Este clar că o lovitură de precizie împotriva șefului statului rus cu o dronă kamikaze este o acțiune aproape imposibilă. Dar chiar faptul că o astfel de dronă ar ajunge într-un loc în care Putin plănuiește să ajungă este o palmă pentru dictatorul rus”, a declarat Sergej Sumlenny, fost șef al Fundației Heinrich, pentru Bild.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *