ExterneUcraina

Serviciul de Securitate al Ucrainei: Kadîrov ar fi în stare critică din cauza unei boli

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a confirmat că liderul cecenilor, Ramzan Kadîrov, se află în stare critică din cauza unei boli, a declarat purtătorul de cuvânt al SBU, Andrii Iusov, publicației de știri Obozrevatel pe 15 septembrie, relatează Kyiv Independent și Hotnews.

„Da, într-adevăr, există informații că criminalul de război Kadîrov este în stare gravă – bolile sale existente s-au agravat și au provocat o stare atât de gravă”, a declarat Iusov.

Anterior, Obozrevatel a scris citând surse din Cecenia, că Ramzan Kadîrov ar intrat în comă. Deși Iusov nu a oferit detalii cu privire la problemele medicale ale lui KadÎrov, el a confirmat că problema nu este provocată de o rană și că sănătatea lui se înrăutățea.

”Este bolnav de mult timp și este vorba despre probleme sistemice de sănătate. Dar a fost în stare gravă în ultimele zile”, a spus Iusov.

Iusov a spus că informațiile despre starea de sănătate a lui Kadîrov au fost confirmate de mai multe surse medicale și politice.

Speculații privind starea de sănătate precară a lui Kadirov încă de la începutul anului

Informațiile apar după ce mai multe publicații au scris că liderul cecen l-ar fi fi îngropat de viu pe vicepremierul țării, Elkhan Suleymanov, fost ministru al Sănătății, din cauză că îl suspecta că îl otrăvea.

În luna martie au existat multe speculații cu privire la sănătatea lui Kadîrov.

Pe rețelele sociale și pe Telegram au apărut informații conform cărora Kadîrov ar fi fost otrăvit sau ar suferi de o boală incurabilă, iar liderul cecen a fost nevoit să dezmintă zvonurile.

”Îmi pare rău să-i dezamăgesc pe cei care speră că sunt bolnav în fază terminală. Sunt sănătos și plin de energie! Ca și până acum, fac sport, merg la munte, fac drumeții și rezolv probleme importante pentru dezvoltarea republicii”, a transmis Kadîrov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *