Externe

Serviciul militar în Elveția rămâne OBLIGATORIU

Armata constituită din "cetăţeni-soldaţi" este considerată de elveţieni un însemn al identităţii naţionale şi un factor de coeziune socială. Propunerea organizaţiei GSsA a fost respinsă şi de toate marile partide politice, cu excepţia partidului socialist, iar ambele camere ale parlamentului au votat împotriva ei, la fel pronunţîndu-se şi guvernul federal.

La referendumul de duminică elveţienilor li s-a mai cerut să se pronunţe şi asupra extinderii la 24 de ore a programului magazinelor de la benzinăriile amplasate pe autostrăzi. Partidele de stînga şi sindicatele văd în această propunere o încercare a liberalilor de a revizui legislaţia ce stabileşte numărul de ore de muncă pe săptămînă şi închiderea magazinelor duminica. În această problemă sondajele la ieşirea de la urme sînt neconcludente, dar se constată o tendinţă către acceptarea acestei propuneri.

Ultima chestiune ridicată la referendum se referă la politica privind vaccinarea obligatorie, propunerea fiind ca aceasta să treacă din subordinea autorităţilor cantonale sub cea a guvernului federal, şi în acest caz sondajele arătînd o tendinţă către acceptare.  

Timpul.md via Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *