CSI / Rusia

Serviciul rus de informații acuză autoritățile Moldovei de propaganda ideologiei rusofobe

Serviciul de Informații Externe al Rusiei (SVR) a declarat că mass-media din Republica Moldova se află sub controlul strict al Occidentului, iar Chișinăul i-a dat acesteia “carte albă” pentru acoperirea rusofobă a evenimentelor, informează Agenţia RIA Novosti.

Potrivit agenției ruse, pentru angajații mass-media din Republica Moldova se organizează, în mod regulat, seminarii speciale pentru a explica cum este “corect” să reflecte anumite evenimente.

În același timp, potrivit susţinerilor SVR, aceste instituții de presă sunt finanțate cu granturi din partea Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională, a Fondului European pentru Democrație, a fondurilor de partid germane, ambasadelor și ministerelor de externe ale țărilor occidentale.

Anterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că “în fiecare zi Kremlinul și grupările criminale” ar comite atacuri hibride folosind arme de propagandă pentru a semăna ura în republică. Surse din cadrul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, comentând afirmaţiile lui Sandu, au spus că aceasta încearcă astfel să justifice cea mai severă cenzură, pe care chiar autoritățile moldovene o impun singure. Așadar, la sfârșitul anului 2022, șase posturi de televiziune importante au fost închise în țară “pentru promovarea războiului prin tăcere” – se arată în comunicat.

Sursele citate au subliniat că pentru “triumful complet al democrației occidentale” Republicii Moldova îi mai lipsește așa-numitul “Minister al Adevărului”, descris în lucrarea scriitorului englez George Orwell – “1984”. Această problemă va fi rezolvată în curând, consideră Serviciului de Informații Externe al Rusiei, deoarece Maia Sandu a anunțat deja planuri de a crea un Centru național pentru protecția informației și combaterea propagandei “Patriot”.

Anterior, Maia Sandu a declarat că organele de ordine moldovene, în conformitate cu decizia Curții Penale Internaționale, îl vor aresta pe președintele rus, Vladimir Putin, în cazul vizitei acestuia în republică.

Sursa Stiripesurse

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Rusofobia nu este ideologie. Este un anticorp aparut in urma actiunii unui virus ca reactie de aparare. Din pacate asta este realitatea pe care nu vor sa o vada rusii.

  2. “Stalin și poporul rus
    Libertate ne-au adus”
    Oare care o fi cauza? Sublata causa, tollitur effectus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *